A sárvári Szent Iván-éj programjai

Idén – ha az időjárás ezúttal kegyébe fogadja a rendezvényt –, tartalmas és színes programokkal ünnepelhetjük a Szent Iván-éjszakát Sárváron. Ahogy már évek óta, ismét a Csónakázó-tó természetes környezete adja a helyszínt.

szentivan_2010

A 6. Sárvári Halászléfőző Fesztivál keretében már délelőtt beindul az élet a helyszínen – baráti társaságok, spontán verbuválódott csapatok főzik majd a megméretésre szánt halászlét.

 

A színpadi programok 16.30-kor kezdődnek a Rocky Dilly akrobatikus rock and roll táncnövendékek produkciójával.

17 órától a város egyik legújabb formációja, a The Spirit Trio áll majd színpadra. A trió tagjai (Dörnyei Roland – zongora, Kovács Lajos „Lujzi” – dobok és Rácz Roland – basszusgitár) rendszeresen fellépnek Sárvár egyik előkelő hotelében (Na, vajon melyikben?), finom és míves előadásmódjuk azok számára is meggyőző, akiknek nem a kedvenc műfajuk a trió által felvállalt sanzon-, szalonzene. Roland kitűnő zongorajátéka előtt engedelmesen hajlanak át ismert dalok, sanzonok, de olykor akár mai slágerek is kávéházi zenébe, vagy akár jazzközeli zenébe.

A The Spirit Triou tán a Konkoly együttes következik. Az öttagú sárvári központú zenekar negyedik lemezét készítette el néhány hete Ének a porban címmel. Szent Iván-éjszakán erről is és a korább lemezekről is játszanak majd. Ahogy honlapjukon fogalmaznak: „Magyar költők verseit zenésítjük meg. Arra törekszünk, hogy zenénkkel segítsük megérteni, átérezni a versek világát. Ezúton szeretnénk újra eljuttatni az emberekhez anyanyelvünk ízes dallamát, mely ott dobog minden magyar ember fülében, mi csak meghallani segítünk.”.
Az együttest a Nyáréjfesztiválon is láthatjuk már új dobosukkal, Vajda Andrással.

A soron következő Voler Mouche Sárváron már kétszer is osztatlan sikert aratott az Alternatív Zenei Klub rendezényein, itt az ideje, hogy szabadtéren is bemutatkozzanak. Sajátos zenei világukban finoman keveredik a modern elektronikus zenére jellemző hangszerelés, a bossa nova, a jazz. A friss albumuk után, nem rég készült el vadonat új klipjük a „Down The Steps” című számra.

Ahogy a Láthatatlan Sárvár lemezkritikájában olvashattuk, zenéjük érzelmi töltete szinte világít a sötétben, alig várjuk, hogy a Csónakázó-tó relaxált környezetét is bevilágítsa a tűz ünnepén.

Mire a Voler Mouche végez, 21 óra tájban a helyszínre érkezik a két irányból induló mazsorettfelvonulás, hogy a nemzetközi fesztiváljuk keretében a Szent Iván-éjen is bemutathassanak egy közös összefoglalót a nagyszabású rendezvényükből.

Műsoruk után ők fogják a tóhoz kísérni a koszorút is, amelyet a hagyományoknak megfelelően a víz kap. Ezzel egyidőben elindul a fáklyás-csónakos felvonulás is, majd a tűzijáték és a máglyagyújtás közben már előkészül a színpadon a Mixi-Hit együttes (link), akik azok számára is szórakozási lehetőséget nyújtanak báljukkal, akik a hagyományos pop műfajok felé húznak. Az eseményt az ő koncertjük zárja.

A rendezvény természetesen ingyenes, mindenkit szeretettel várunk! A színpadi programok mellett büfével, légvárral, körhintával!

Program:

16:30 – Rocky Dilly (akrobatikus rock and roll)
17:00 – The Spirit Trio
18:30 – Konkoly együttes
19:40 – Voler Mouche
21:00 – Mazsorettcsoportok műsora
21:40 – a víz megkoszorúzása, csónakos-fáklyás felvonulás
22:00 – máglyagyújtás, tűzijáték, Mixi-Hit bál

szentivan_plakat

 

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára