A Sárvári Kerékpár Egylet alakuló sajtótájékoztatót tartott

A Sárvári Kerékpár Egylet tartott alakuló sajtótájékoztatót 2015. szeptember 11-én a Nádasdy-vár házasságkötő termében.

Wawrzsák Zsolt, az egyesület elnöke röviden bemutatta Sárvár egyik legújabb civilszervezetét, az újjászervezett Sárvári Kerékpár Egyletet és célkitűzéseit, amelyek a következők:

– közös kerékpáros túrák szervezése és színvonalas lebonyolítása,
– a kerékpáros turizmushoz kapcsolódó kulturális-, vallási-, történelmi- és természetvédelmi értékek terjesztése,
– a kerékpározás, mint az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés eszközének, rekreációs és szabadidősport népszerűsítése,
– a helyes kerékpározási technika oktatása, a közlekedési- és biztonsági szabályok megismertetése,
– kerékpáros érdekvédelem erősítése.

Dr. Wachter Valter járási tiszti főorvos kifejtette, hogy a magyar lakosság és azon belül a gyermekek közel 40%-a túlsúlyos. Napi tevékenységükből hiányzik a rendszeres testmozgás, napi 5–6 órát töltenek a televízió előtt és egészségtelenül táplálkoznak. Az egyéb testmozgások mellett a kerékpározás attól is ideális mozgásforma, mert nem erőlteti meg az izületeket és az izomrendszert. A csoportban kerekezés igazi közösségi élményt nyújt, testet és lelket egyaránt épít. Korosztálytól függetlenül mindenkinek javasolt a rendszeres kerekezés, amely a szabadság igazi élményét biztosítja.

Vargáné dr. Kovács Veronika rendőralezredes asszony, a Sárvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályának vezetője a biztonságos kerékpározásra hívta fel a figyelmet. A tolerancia és a körültekintés nemcsak a kerékpározókra vonatkozik. A balesetek megelőzése érdekében fontos a gépjárművezetők tudatos közlekedése is.

Kondora Bálint, a megyei közgyűlés alelnöke a megyét érintő, Máhr Tivadar alpolgármester pedig a Sárvárt érintő kerékpáros fejlesztésekről beszélt.

Haller Ferenc, a TDM Nonprofit Kft. vezetője elmondta, hogy a Sárvárra érkező turistáknak van igényük a várost kerékpáron felfedezni.

A sajtótájékozató után dr. Zacher Gábor első előadása következett, majd kerékpáros felvonulással folytatódót a rendezvénysorozat.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára