A Nora’s Garden írta 2012 dalát – Beck Zoli lesz a vendég a díjátadón

Nem kevés összegyűlt tapasztalat után – melyek többsége abból adódott, mennyire nehéz is időben kicsikarni egy nyolctagú zsűri minden tagjának értékelését – megszületett a végeredménye az AZK 2012-es dalversenyének, az Év Dala 2012-nek.

Ahogy a díj honlapján is olvasható, a sárvári Alternatív Zenei Klub tudatosan próbál tenni a saját maga szintjén a magyar dalkultúráért, ezért indította útjára 2012 júniusában a díjat, dalszerzői pályázatot. Júniustól augusztus elsejéig lehetett nevezni, ezalatt az idő alatt 19 dal érkezett be, amelyek mindegyike értékelhető volt. A nyolctagú zsűri tagjai között szerepelt Katona László „Főnök” EMeRTon-díjas dalszövegíró, az Akela zenekar frontembere, és a pécsi ZEN (Zenélő Akadémia) teljes tutori teamje olyan zenész kulcsfigurákkal, mint Beck Zoli, Barabás Lőrinc, Takács Zoltán Jappán, mellettük pedig a szakma menedzsment, technikai és kritikai oldaláról érkező személyiségek (újságírók, hangtechnikai szakemberek, cégtulajdonosok…).

A pályamunkák meghallgatása és értékelése egyaránt elektronikus úton történt, a zsűritagok egy internetes hangmegosztó segítségével jutottak hozzá a dalokhoz (illetve szövegeikhez), majd egy közösen szerkeszthető értékelő lapot töltöttek ki a következő szempontok alapján pontozva: ötlet, hangszerelés, zenei kidolgozás, eredetiség, szövegek, karizma, “fülbenragadási faktor” és összkép. Minden szempontra 10 pontot lehetett adni maximálisan, a kialakult összpontok határozták meg a verseny végeredményét, egy díjazott van, aki a legtöbb pontot kapta a zsűritől. (Természetesen a pontozás mellett lehetősége volt a zsűrinek megjegyzéseket is fűzni az egyes dalokhoz, többen is éltek ezzel az opcióval.)

A nyertes dal tehát egy egész évig viselheti az AZK – Az Év Dala címet, és a klub minden lehetséges kapcsolati tőkéjét felhasználva fogja szívén viselni a nyertes szerzemény, a Nora’s Garden Azért jöttem című dalának sorsát. A díjjal értékelt dalról talán mindent elmond, hogy a zsűri nyolc tagja csaknem egybehangzóan – egy zsűritag kivételével – találta a felhozatal legjobbjának a Nora’s Garden szerzeményét.

A díj átadására (célszerű okokból) egy nappal a magyar dal napja előtt, szeptember 8-án 14 órakor kerül sor a Nádasdy-vár középső folyosói klubtermében, ahol az együttes vállalta, hogy előadja élőben is a nyertes dalt. A díjátadón résztvesz Beck Zoli is, akivel a magyar dal napjához, a magyar dalhoz, a díjhoz, illetve a nyerteshez kapcsolódóan beszélgetünk. A díjátadó nyilvános, mindenkit nagy-nagy szeretettel várunk! A díj átadása után indul meg a dal további útjának egyengetése, ebben a díj számos médiapartnere, valamint az AZK eddig kiépült kapcsolatai lesznek Az Év Dala segítségére.

Az Év Dala 2012 dalverseny végeredménye:

1) Nora’s Garden – Azért jöttem
2) Nora’s Garden – Nincsen nékem
3) Brillen Bagage – Lengalába
4) Violet Eye – Te vagy
5) Violet Eye – Szeretek, nevetek 
6) Az Orr – Holnapi ember
7) Tóth Kina Hegyfalu – A gyerekek álma
8) Postumus – Élve eltemetve
9) Az Orr – Távol a valóságtól
9) Steamy – Bűnös viszony
10) Shanti SKA Tones – Miért nem?
11) Steamy – Egyedül
12) Metrosurfing – Minden, ami kell
13) Postumus – Postumus
14) Tóth Kina Hegyfalu – Elemes koporsó
15) Stone Age Never Ends – Lidérc a fényben
16) Brillen Bagage – Tesztoszteron
17) Vészfék – Buszos
18) Vészfék – Felnőtt kór

A díjátadó Facebook-eseménye »
A díj hivatalos honlapja » 

Kapcsolódó megjelenések

Hozzászólások

  1. Ezúton gratulálok minden nevezőnek! Szerintem nagyon erős mezőny volt, tele jobbnál-jobb dalokkal!

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára