A Mozi Dallamai – teltház, vastaps, örömzene a Sárvári Oratórikus Kórussal

A Sárvári Oratórikus Kórus 2015. február 7-én, 17 órai kezdettel a Spirit Hotel konferenciatermében tartotta teltházas, A Mozi dallamai című koncertjét. A koncert tematikáját – az énekkar tagjainak elképzelése szerint – világhírű filmekben elhangzó kórusbetétek alkották. A másfél éve alakult együttest dr. Szalai Ferencné vezényelte.

A koncertet a nagyszámú közönség soraiban megtisztelte jelenlétével Kondora István polgármester, Budapestről a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének titkára, Somogyvári Ákos karnagy, zenepedagógus; számos intézményvezető és zenepedagógus. Az elegáns környezetben adott koncerten minden korosztály megtalálta a maga számára legkedvesebb dallamot, melyet újra és újra vastapssal hálált meg. Az idősebb generáció Az Egy Duna-parti csónakházban (Állami áruház) és a Kell még egy szó (Honfoglalás) dallamait találták a szívükhöz legközelebb állóknak. A fiatalokat pedig Cohen: Hallelujája (Srek), a Happy day (Apáca show) hangjai lelkesítették tapsolásra.

Az énekegyüttes számos tagja szólóéneklést is vállalt. Csempesz Gábor, dr. Gerbert Ottóné, Fehér Sándorné, Nagy István, Némedy-Nyul Marianna Cecília, Pécz Eszter és Szilágyi Krisztina önállóan is megmutatták hangjukat. A koncerten a jövő üzenetét hordozta az oratórikus kórus tagjainak gyermekeiből és a Petőfi Úti Óvoda zeneovisaiból alakult gyermekkórus (szólista: Rácz Anna), akiknek csengő hangja többek között a Legyetek jók, ha tudtok című film betétdalban mutatkozott meg. A gyerekkórust Stieber Józsefné készítette fel.

A közönség az érzelmek sokszínű skáláját élhette át: könnyfakasztó volt a Kell még egy szó című művön kívül a Watermark (Zöld kártya) dallama, vallásos témájú volt az Ecce homo (Mr. Bean), a Non nobis, domine (V. Henrik) kórusművek. A Lalalala (Különben dühbe jövünk), a Duna-parti csónakházban (Állami áruház) dalai pedig megnevetették a közönséget. Az előadás jeleneteit Gerbert Judit színművésznő rendezte. Még a közönség is bekapcsolódott az utolsó ráadásszámba Surda dalát (Forró szél) énekelve, majd újra és újra vastapssal jutalmazta a produkciókat, amelyben szólisztikusan is helyet kapott a trombita (Erős Dániel), a furulya és fuvola (Csizmadia Éva), a szaxofon (Szabó Dávid), a hegedű (Kovács Éva), a gitár (Szabó László, Kéthelyi Tamás), a könnyűzenei dobkíséret (dr. Wachter Walter, Nagy Gellért és Szalai Ágoston) is.

A tematikába sokféle zenei stílus és műfaj belefért a motettától és a dzsessztől kezdve, a soulon, a musicalen át egészen a gospelig. A közönség soraiban helyet foglaló szakemberek kiemelték az előadás felépítettségét, részletekben kidolgozott munkáját, a kifejező, érthető szövegmondást, a sokszínű, mégis kerek egész zenei élményt. A kórus átélt előadását Dörnyei Roland precíz, virtuóz zongorakísérete, a szimfonikus hangzást a Sárvári Vonósok zenészei (művészeti vezető Kovács Éva) és a Kanona Band (művészeti vezető Csikós György) fúvósai biztosították. Szombat este örömzenében volt része az előadóknak és a közönségének egyaránt. Az előadás az Il silenció dallamaival zárult.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára