A Láthatatlan Sárvár is kihasználja a Google Streetview lehetőségeit

Még csak tegnap vált elérhetővé, máris hangos tőle a sajtó, közösségi oldalakon osztják meg egymás házának, kocsijának képeit… A Google Street View szolgáltatásáról van szó, amely szerintünk is forradalmi fejlesztés a navigáció, a virtuális túrák terén… Mi útbaigazításra használtuk az oldalon a Street View-t.

Bár a Google fényképezős autója csak a kocsival bejárható közterületeken dolgozott, így a várbelső nincs a térképen, azért megtaláltuk a módját, hogyan használjuk ki az „utcakép” lehetőségeit! A vár területére távolabbról érkező vendégeink, közreműködőink számára eddig is hasznos volt felső menünkből elérhető „Helyszínek” menüpontunk, ahol a vár legfontosabb pontjainak fellelhetőségét, rövid bemutatását találták… Talán az egyik legfontosabb az autóval érkezőknek, hogyan juthatnak be járművel, és hová parkolhatnak. Szerencsére a vár hátsó bejárata remekül látható a Street View-n, így a beágyazott utcaképen pontosan azt láthatják, amit majd ideérkezésükkor élőben is fognak, s csak egy kattintás, hogy az adott pontot visszaalakítsa a rendszer térképpé… Kezelése gyerekjáték, szép, hasznos, köszönjük, Google! A beintegrált Street View-részletet itt láthatják az oldalunkon: https://lathatatlansarvar.hu/kulso-helyszinek/


Nagyobb térképre váltás

A Sárvárról készült fotók nagyrésze egyébként 2011 novembere, és 2012 májusa közötti időszakban készült, és a legfontosabb utcákat valóban be is tudjuk járni, így majdnem mindenki megtalálhatja a házát, egyes kisebb utak maradtak csak ki, de rálátásunk ezekre is van. A hírek szerint ezév májusában ismét útjukra indulnak a fotós autók, így talán ezeket a kisebb hiányosságokat is pótolják.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára