„A helyzetek nem tesznek boldogtalanná. A gondolataid tesznek azzá.” – Sulyokné Matócza Eleonóra emlékére játszott Kövi Szabolcs

A könyvtár Zenei Klubjának 27. évadához kapcsolódóan a 2011. szeptemberében, súlyos betegségben elhunyt könyvtáros, Sulyokné Matócza Eleonóra emlékének ajánlották a szervezők Kövi Szabolcs koncertjét. A bevezetőben Paukovics László, a programsorozat házigazdája, majd Bődi Piroska könyvtárvezető emlékezett Nórára.

img1

Eleonóra 1978-ban olvasószolgálatosként kezdett a könyvtárban, munkáját valódi szolgálatnak tekintette. Szakmai pályájának fontos állomását jelenti az Életutak című kötet megjelenése, amely azóta is egyedülálló módon mutatja be a Sárvárhoz kötődő kiemelkedő személyiségek életpályáit. 1995-től szervezte a zenei könyvtárrészleget a tőle megszokott módszerességgel, igényességgel.

Kövi Szabolcs személyesen ismerte Nórát, akinek szinte érintetlenül hagyott, mécsesekkel körberakott asztala mögött állva felolvasott egy az íroasztal polcára kiragasztott idézetet: „A helyzetek nem tesznek boldogtalanná. A gondolataid tesznek azzá.” (Eckhart Tolle). Ezzel a gondolattal ajánlotta koncertjét az elhunyt könyvtáros emlékének, a túlvilági létben hívőként nem gyászhangulatban.

2010-es Ünnep című albumát játszotta, amely egyben a Szertartás (Sárváron korábban szintén bemutatott) sorozat következő epizódja. A zeneszerző koncepciója egy titkos erdő, ahol a világ különböző pontjairól összesereglett jóakaratú varázslók végeznek szertartást a Föld és lakóinak jobb sorsáért. A varázslat után egy búcsú együttlétben ünneplik meg azt, hogy útjára bocsátottak valami jót és szépet. A szerző szerint céljainkat könnyebben elérjük, ha úgy gondolunk rájuk, mint amelyek már megvalósultak.

– twickkk –img3

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára