A harmadik Sárvári Családi Kutyásnapon jártunk

Egyszer harmadszor volt Budán Sárváron kutyavásár kutyásnap. A családi ebes programok a Vadkertnél zajlottak.

Idén is a Sárvári Állatvédő és Kutyás Sport Egyesület volt a házigazda, és idén is jól szervezett, hasznos programelemek alkották az összeállítást. A gazdik elsajátíthatták például az ebnevelés alapjait, amelynek fontosságát már eddig is több eszközzel hangsúlyozta az egyesület. A felelős kutyatartás a fajta tudatos kiválasztásával kezdődik, s mint minden egyéb terület, a kutyatartás is rendelkezik sajátos kultúrával. Erről a felelősségről szól például a Kutyás Egyesület a Láthatatlan Sárvár oldalain indított sorozata, a Kutyavilág.

Sokféle kutyás játék, akadálypálya, vetélkedő, kvízjáték színesítette az eseményt, de volt őrző-védő bemutató is – előfordult, hogy a „csibészt” egyszerre több kutya is nyakon csípte. Idén is volt kutyaszépségverseny, emellett divat-show-ra is nevezhettek felöltöztetett ebeikkel a gazdák, a kutyás tájfutásra pedig kifejezetten alkalmas volt a terület a parkerdő közelsége miatt. A helyszínen örökbefogadó napot tartott a Fekete István Állatvédő Egyesület. 

A kutyásnap „színpadi” közreműködői között volt a Sárvári Mazsorett Együttes, de lehetett zumbázni is Herczeg Attilával.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára