70% drum ‘n’ bass és 30% dubstep forralta az őszi szezonnyitó artical koktélját

Minden egyes szezon változással, változásokkal jár, ami alól az idei sokadik sem volt kivétel. Mivel bosszantó, sőt mitöbb elszomorító, amit a mai „új-iskolás” dubsteppel kapcsolatban lát/hall az ember, így úgy döntöttünk, az őszi friss szezonban megpróbálunk visszatérni a gyökerekhez, és erősebben tendálni ismét a mostanság egyre népszerűtlenebb drum ‘n’ bass felé, megtartva persze a dubstep vállalható szegmenseit is. Ezen „visszadrum’n’bass-esítő” szellemben vágtunk neki az őszi periódus első kellemes estjének.

artical53_21

Ha már a koncepcióknál tartunk, szintén frissítésként hozhatjuk fel a fiatalabb korosztálynak való fellépési lehetőség biztosítását is, első alkalommal mutatkozozott be a Pinceklubban például Slotan, az electrocell színeiben, illetve a szintén az articalos bulikon szocializálódott Phaze is, akit – a hozzá hasonlóan szinte innen indult – Skillzor egészített ki egy b2b-és szett erejéig.

Slotan a dubstep vizeiről halászgatott, melyet szimpatikus módon egy hazai darabbal zárt. Az őt követő páros, Skillzor és Phaze b2b műsora a megkezdett utat folytatva további látogatókat kezdett csalni a tánctérre, felizzítva ezzel a hangulatot. Szettjük az ismert partihimnuszokon át a morcosabb, akár liquid darabokon keresztül többfelé ágazott, itt-ott dubstepes kikacsintásokkal kacérkodva. A hangulat fokozódása közepette az est speckó vendége is befutott, akivel a helyi borokat kipróbálva merült e sorok írója kedélyes beszélgetésbe a hazai elektronikus zenei szcénát és a merre, hogyan tovább drum ‘n’ bass témát érintően.

artical53_07

Közben egészen kellemes létszámúra dagadt a hely látogatottsága, így mondhatni telített tánctér és telt borospohár mellett vette át a színpadot az est headlinere, Exorcist/Cryptic Chaos. Szép gördülékeny, a neuroba sokszor kikacsintó szelekcióval jutalmazta a közönséget, ami szemlátomást vevő volt erre. Szettje második felében pedig a dubstepes énjét prezentálta, ami bizony megint csak sikert aratott. Természetesen több saját szerzeménye is megszólalt kétórás szettje alatt. Az est folytatása/befejezése a házigazdára, llkrndszre maradt, aki a legkitartóbbakat továbblavírozta rövid dubstepes és 4/4-es kitérő után a drum ‘n’ bass vizein. A legkitartóbbak egész lámpaoltásig maradtak, az ő jutalmuk egy kis reggeli gabber/darkstep-vidámság volt.

artical53_08

Összességében egy kellemes létszámú és hangulatú, jól szelektált estén vagyunk túl, ahol szerencsére nem túl sok divatzene szólalt meg, 70% d’n’b, 30% dubstep arányban. Így kijár a köszönet minden résztvevőnek avagy, soha rosszabb szezonnyitót!

– Llkrndsz –

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára