2006 lezúzva!

Jó 2 hónapnyi görcsölésnek, álmatlanságnak, idegeskedésnek
lett vége január elsején, úgy reggel hét óra tájékában. Mivel ez volt az első szilveszteri rendezvényünk (megj.: ti. az Artical Session-nek, a KLMK már rendezett szilveszteri eseményt – a szerk.) és csak hárman voltunk a teljes tervezéshez és kivitelezéshez, nem tudtuk, inkább várjuk-e, vagy inkább féljünk ettől a naptól. Na, de útolag szólva, megérte, jól sikerült az év utolsó estéje.

Megvolt az éjfél a pezsgő, a virsli és az év utolsó napjának összes klasszikus velejárója.
Meglepődötten vettük észre, hogy már a hét órás kapunyitást megelőzően is egyre
csak szivárogtak az emberek a várhíd irányábol a tett helyszínére.

Mi pedig, a 7 órás kezdés előtti utolsó pillanatokban is még a végső simításokat végeztük.
Alkalomhoz illően próbáltuk díszíteni és berendezni a 2 helyszínt (várpince,aula) ami a
bezsebelt dícséretek alapján talán elég jól is sikerült. Megjegyeznénk, akik járnak az artical session rendezvényekre azok annyira nem lepődtek meg, mivel mindig próbáljuk feldobni a helyet a lehetőségekhez mérten.

A 2 helyszínen történő vetítés is jól működött: míg az aulában a plafonon és a falakon pörögtek
a nyers analóg képek, addig a pincében „architect balázs” ügyesen keverte laptopjárol a különböző loopokat és effekteket az együttesek és dj-k mögé, ezzel kiegészítve az ő játékukat.
Sajnos az együttesekről lemaradtunk, mivel a játékuk alatt egyikünk fent probálta izzítani a
hangulatot a pult mögül, másikunk pedig a kasszáért és ruhatárért felelt. De az elmondottak alapján mind 2 banda profi koncertet adott. Hát, biztos nem hiába nyerte meg a Sunscreen a Thirst Studio tehetségkutatóját és a Groove Armada sem véletlenül választotta ki őket közös produkció készítésére.
Tehát profi zenészek profi műsora zajlott lent a pincében.

Fent közben már a Badragaz legénysége pörgette a bakeliteket és ezzel táncba rántotta az Aulában lévőket. Azt hiszem, dj Roots: Soriso de Floor-jával kezdtek talán, ami meg is alapozta a tánchoz a kedvet. Mivel folyamtosan a 2 helyszín közt ingáztunk az ő játékukról is sikerült lemaradnunk persze. A liquid-seggrázós vonallal kezdtek, aztán lent a pincében már egy jóval szigorúbb techesebb vonalat vittek, olyan fasza darabokkal mint pl. Raiden: I hate you motherfucker-je vagy 1-1 ütős Spor vagy Noisia darab.

Közben éjfélt ütött az óra, himnusz, puszik, nyakba borulások, új évi fogadalmak, tombolasorsolás, majd az őrület folytatódott mindkét helyszínen. Fent jómagam egy rövidke
breakbeat szekcióval probáltam köszönteni az új évet, ami elég jól sikerült, mivel együtt daloltuk pl: Scam: Put Your Hands up-ját és hasonló break „slágereket”. Aztán átadtam a terepet twickkk-nek (az AZK jelenlegi „nevelőapjának” és mindenesének), így megkezdődött egy tizenegynéhány éves utazás az AZK történelmében. Elkapta az embereket a jól énekelhető, alternatív és gitárcentrikus darabokkal, így ment is a tánc rendesen.

Lent eközben már Dekritz és Stooge (Badragaz Crew) készült átadni a terepet dj Run + Real Copy live act formációjának. Ez egy kb: turntables+effektek+kaospad+szintetizátor felállású produkció volt súlyos basszusokkal és nyakatekert effektekkel. Számomra is nyilvánvaló lett, hogy Marcipán (aka dj Run) egy igen sokrétű dj, mivel egy eléggé változatos stílusú zeneáradatot kaphattunk tőle, ill. tőlük. Reggel még egyedül is visszaállt a pultba és levezetésképp feldobott olyan zenéket, mint pl: Roots Manuwa, vagy Jorge Ben: Take it Easy-jét.

Fent újra jómagam váltottam twickkk urat az aulában reggel fél négy körül és egy nagy váltással a Drum n Bass vízére eveztem azzal a 10-11 emberrel aki még ilyen későn és fáradtan is nagy lelkesedéssel tombolt 1-1 Zinc, John B vagy Subfocus darabra.
Aztán végleg ránkvilágosodott, és eljött az új év első napja.

Kb. 150 ember búcsuztatta velünk a 2006-os évet és ahogy ígértük „lezúztuk” ezt az évet is.
Ezúton is köszönet mindenkinek, aki minket választott és velünk töltötte az év utolsó napját!
Ja, és a fotókat pedig itt http://liveimgsarvar.freeblog.hu, tessék nézegetni!

Zoli

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára