10 év, 10 buli – Wild Tigers 10. születésnap

10 év, 10 banda, esetleg – ahogy „Tapi” barátom fogalmazott –, 10 év, 10 buli. Igen, a Wild Tigers 10. szülinapi bulijáról van szó. Ahogy a plakát is hirdette, tényleg a kihagyhatatlan partik közé tartozott. Aki ott volt, biztos vagyok benne, hogy sosem felejti majd el! De kezdjük csak az elején.

wt10_2

Iwiw-körlevelünkben közzé tettük, hogy a Wild Tigers Night indulása óta ezidáig, még egyik évben sem maradt el az időjárási viszontagságok miatt. Idén is mellettünk álltak az égiek. A kitűzött időpontra (június 4.) délután 16.00 órakor a felhők is elvonultak, és az ég is kitisztult. SUMMER, SUMMER… kiabáltuk a nagy boroskólázgatás közepette a hegyi kocsma udvarán, miközben az előbújó nap sugarai, kőkeményen termelték a boldogsághormonokat mindnyájunkban. Lassan a színpad- és a fénytechnika is készen állt a kezdésre, és kezdett benépesülni a terasz is.

Kis csúszással, de annál nagyobb rajongótáborral, 17.00 óra magasságában színpadra lepett a nyitózenekar, a sárvári F(R)iends, Kondor Máté vezetésével. Nagyon szimpatikusak voltak. Szerintem a maszek számaik ütöttek leginkább, persze a saját stílusukban. Köszönöm nekik a bulit és sok sikert a bandának!

wt10_1

Ezután következett a Garázskölykök, – nevükhöz híven – három igazi sárvári garázskölyökkel. Tóth Feri, Baranyai Zoli és jómagam, a Punkabillyt eröltettük egy jó fel óráig. A visszajelzések alapján „ZSIRBASÜTT” volt!

Harmadik banda a Pacific Punk volt, kiköpött feelinger banda. Kolok, Badics es a többiek hoztak mindent, amit csak kell. Punkok voltak a színpadon, a táncterén és a kocsmában is. Jófej srácok, csipázom őket!

Ezután egy igazi PunkRock banda következett Szombathelyről, a Sinking Heroes. Böröcz Tihamérék kitettek magukért. Az a véleményem, hogy – ahogy jónéhány egyéb magyar zenekar – ők is rossz helyre születtek. A tengerentúlon – mondjuk Los Angelesben – nagyobb sikerrel érne célba a zenéjük.

Ötödikkent lepett színpadra a sárvári Pampers nevű zenekar, akikkel szinte testvéri viszonyban vagyok. A Troi Mészáros Ricsi vezetésével már korábban letette a névjegyét, a Pampers pedig szerintem méltó utódja lehet, még ha nem is veszik olyan véresen komolyan a dolgot, mint elődjeik. Én mar gratuláltam a srácoknak, és sugalltam, hogy ezen az úton haladjanak tovább, de a „ketteseket” (2 liter boroskóla) zenéléskor redukálják :). Csók nektek, tesókáim, így tovább!


Ezután következett a Mississippi Rockets Rockabilly Trio. Azt hiszem, az állódobnál Slim Rocket Angliából, Mr. Little Rocket a szólógitárnál és Stikko Rocket a nagybőgőnél, felejthetetlent alkottak. Ment a „Memphiselés”, az tuti!

Az est fénypontja a sárvári Flóra and the Boogie Boys volt, akik fél év kihagyás után léptek ismét színpadra. Az 50-es évek legendás sztárjainak számaira mindenki megőrült. A Csejtei testvérek, Kocsis Csabi és a Csejtei Tomit (dob) helyettesítő Latyi fergeteges bulit csináltak. Méltó befejezői voltak az estének. Mire az előre betervezett, – persze ez a Rock and Roll sztárok életébe beletartozik – csendháborítás miatt kiérkező rendőrség megérkezett, a Rokkant Roll már bakelitről ment. Hajnalba torkollott a buli. Volt twist, csókkirály és kemény rockabilly is. A sátrakban, autókban ment szex, a pultnál folyt az alkohol, egyszóval ízig-vérig ROCK AND ROLL!

Összefoglalva tehát, fantasztikusra sikeredett a Wild Tigers 10. szülinapi bulija. A három zenekar kivételével – akik technikai okok miatt, lemondták a fellépést – úgy gondolom, mindenki kitett magáért. Mindenkinek köszönjük a támogatást és a segítseget, mert nélkülük nem sikerült volna. Köszönjük a Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtárnak, a Láthatatlan Sárvárnak, Gombás Endrének a Mispro Produkció tulajdonosának, Petyának, a technikusuknak, médiatámogatónknak, a Vaskarikának és nem utolsó sorban nektek Wild Tigerek, punkok, rajongók, pinupok, pigek, spinek, feelingerek, hogy itt voltatok és nyomtátok a bopot! Kössz! Találkozzunk jövőre, addig is NO STRESSZ, csak SEX és ROCK AND ROLL!

Stieber Gabesz (Stikko Rocket, Jimidin)

 

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára