Képes összefoglaló a „Kerékpáros Város” bringás hétvégéről

17 órai kezdettel régi idők kerékpárjainak bemutatójával kezdetét vette a tematikus kerékpáros hétvége Sárváron, a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében. A vendég a Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség volt. 18 órakor a Nádasdy-vár tornyának harmadik szintjén Sárvár kerékpáros múltját bemutató fotó- és relikviakiállítás nyílt. A megnyitót követően a beküldött pályamunkák értékelése és a díjak kiosztása következett. Aranyfokozatú elismerésben részesült Burka Zoltán. Ezüstfokozatú elismerésben

Előadás és kiállítás a kőnyvtárban az első világháború előzményeiről

A Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár szeretettel meghívja Önt és kedves családját 2014. június 6-án (pénteken) 17 órára a könyvtárba Koszorús Ödön ny.tanár Az első világháború előzményei című előadására és Burka Zoltán, Horváth György és Koszorús Ödön gyűjteményéből összeállított kiállítás megnyitójára. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Sárvár története írásban, képekben – könyvbemutató

A Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár szeretettel meghív minden érdeklődőt 2010. október 25-én (hétfőn) 17 órára, a Sárvár története írásban, képekben (B. Németh Lajos emlékezete) című könyv bemutatójára. A kötetről Katafai-Németh József szerkesztővel V. Molnár Zoltán nyugalmazott könyvtárigazgató beszélget. A könyvet kedvezményesen meg lehet vásárolni a helyszínen. Az illusztráció Burka Zoltán képeslapgyűjteményéből származik.