A Nádasdy Történelmi Fesztivál második napján, július 20-án rendezik idén az újabb Nádasdy Ételmustrát. A főzőversenyre legfeljebb hatfős csapatok jelentkezését várják a szervezők XVI–XVII. századi szabadtűzön készített török vagy magyar étel elkészítésére.
A versenyt szakmai zsűri értékeli az alábbi szempontok szerint:
I. Amatőr kategória:
Ízvilág | Ötletesség | Tálalásmód, díszítés | Főételhez ajánlott desszertek, borok
II. Hagyományőrző kategória:
Korhű anyagok és fűszerek használata | Korhű tálalási mód és díszítés | Korabeli eszközök használata
Versenyzők öltözete | Ötletesség | Főételhez ajánlott desszertek, borokA zsűri tagjai:
Szőke András – filmrendező és színész | Bede Róbert – TV Paprika főszakácsa
Kondora István – Sárvár Város Polgármestere | Takács Norbert – Nádasdy urunk Intézője
Jelentkezési határidő: 2013. július 15.
Miután megtörtént a mustra, a bemutatott étkeket a csapatok kóstoltathatják a közönséggel, majd az eredményhirdetésre 18:00 órakor kerül sor.
A nyertes csapatok, a résztvevők, az elismerő oklevél mellett több mint 150.000,-Ft értékű nyereményben, és a támogatók által felajánlott értékes
tárgynyereményekben részesülnek.
A csapat tagok részére ingyenes belépést biztosítunk a fesztiválra. Amennyiben szeretnének részt venni a rendezvényen, úgy szándékukat a www.nadasdyfesztival.hu oldalon található jelentkezési lap kitöltésével jelezhetik.
A kitöltött jelentkezési lapot Sárváron az Info-viskóba (a várhíd elején) lehet leadni, vagy takacs.norbert@nadasdyfesztival.hu e-mail címre elküldeni.
Bővebb információ: www.nadasdyfesztival.hu
takacs.norbert@nadasdyfesztival.hu | mobil: +36 30-947-1416