A boldogság tájain jár – Dr. Radnai Endre kiállítása a Nádasdy-várban

A Nádasdy-vár Folyosó Galériája ezúttal dr. Radnai Endre festményeit ajánlja a közönség figyelmébe: november 28-ig, naponta 10–18 óráig.

radnai_300

Nálunk boldogabb országokban már felfedezték, hogy a művészet nemcsak a szegénység, a kirekesztés ellen hathat sikeresen, hanem a boldogságérzetünkhöz is jelentősen hozzájárulhat: akár a művelése, akár a befogadása. Mindezt Markó Péter, a sárvári művelődési központ igazgató-helyettese – egyébként szociológus – mondja el annak apropóján, hogy ezekben a hetekben dr. Radnai Endre kiállításával találkozhatnak a látogatók a Nádasdy-vár Folyosó Galériájában.

Népszerű hagyományként működik a sárvári művelődési központban az a munkamegosztás, amely szerint a Galeria Arcis ad helyet a hivatásos képzőművészeknek, a Folyosó Galéria az amatőrök alkotásait fogadja be. A látogatónak a legfontosabb az élmény: aki vállalja a nyitottságot, vállalja a megmérettetést is. A Folyosó Galéria legutóbbi felfedezettjei között van Kőváry Antal nyugalmazott mérnök, aki anno Vörös Ferenc festészeti iskolájában tanult, aztán nyugdíjasként fogott neki megint a festésnek. Őt követően most a festéshez szintén nemrég visszatérő dr. Radnai Endre tárlata fogadja a látogatót. Az elsősorban adriai tájélményekből táplálkozó, “meglepően színvonalas” Radnai-képek maguk is boldogsághordozók, mondja Markó Péter.

A megnyitón nem véletlenül emelte ki, hogy a művészet boldogságot ad – amit pedig többnyire éppen akkor szalasztunk el, amikor a legelszántabban kergetjük.

Forrás: Vas Népe (2010. október 28.), eredeti szerző: Ölbei Lívia

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára